Політика
12 серпня 2015
Генпрокуратура таки знайшла порушення в роботі Давида Сакварелідзе
У ГПУ заявили про порушення, виявлені у процесі підготовки конкурсу з набору нових місцевих прокурорів, за який відповідає Давид Сакварелідзе.
news-image

Результати службового розслідування з цього приводу оприлюднив у середу виконувач обов'язків генпрокурора Юрій Севрук, передає «Єдність» з посиланням на ВВС Україна.

За результатами службового розслідування надано доручення заступнику Генерального прокурора Давіду Сакварелідзе, на якого безпосередньо покладено відповідальність за реформування органів прокуратури, у найкоротший термін вжити невідкладні заходи для усунення встановлених порушень, - наголосив Севрук.

Службове розслідування стосувалось підготовки системи тестування для проведення конкурсу на заміщення посад прокурорів місцевих прокуратур.

На думку прокуратури, "робота з підготовки до тестування кандидатів на посади працівників місцевих прокуратур практично зведена нанівець".

Зокрема у ГПУ стверджують, що виконавці тестових завдань відбирались непрозоро, до підготовки завдань не залучались провідні юридичні ВНЗ, а розроблені тести не знайшли підтримки в академії прокуратури.

Також генеральна прокуратура не отримала авторських прав на тести.

Нагадаємо, 20 липня ГПУ почала прийом документів на посади керівників місцевих прокуратур у Києві, Дніпропетровську, Харкові, Одесі та Львові.

Читайте також: Війна Шокіна. "Генпрокурор ризикує по-крупному", – експерт