Суспільство
12 серпня 2015
"Організатори гей-параду хочуть бути побитими" - лідер Одеського "Автомайдану"
На думку громадського діяча, на даний момент в місті і в країні в цілому безліч проблем, і проводити подібні заходи недоречно.
news-image

Організатори та учасники гей-параду, який відбудеться з 15 серпня в Одесі, хочуть провокацій і бійні, а не компромісів.

Таку думку висловив лідер одеського «Автомайдану» Євген Резвушкін в коментарі кореспонденту ТАЙМЕРА, передає  «Єдність».

На думку громадського діяча, на даний момент в місті і в країні в цілому безліч проблем, і проводити подібні заходи недоречно.

Ми зустрічалися з організаторами параду, пропонували альтернативні варіанти його проведення - наприклад, на території одного з одеських санаторіїв. Також пропонували такий варіант: провести прес-конференцію, щоб не було ніяких сутичок на вулицях, - зазначає Резвушкін.

Як повідомляє «євромайданівець», їх організація вже має інформацію про те, що учасників фестивалю будуть бити.

Але вони відмовилися від запропонованих варіантів. Виходить, що вони хочуть не того, щоб їх проблеми почули, а просто прагнуть спровокувати в місті масові бійки, - переконаний наш співрозмовник.

Як повідомив лідер «Автомайдану», громадські організації докладають максимум зусиль для того, щоб парад не відбувся. У той же час, ніяких радикальних дій, за його словами, «Автомайдан» робити не буде. Сьогодні громадські активісти вже передали лист з проханням не допустити проведення маршу начальнику обласної міліції Георгію Лорткіпанідзе, під яким підписалися 11 громадських організацій. Аналогічне звернення направлено і меру міста Геннадію Труханову.

Всі розуміють, що проведення акції ЛГБТ недоречно і намагаються знайти компроміс, але організатори наполегливо чинять опір, стверджуючи, що їм необхідний саме парад. Виходить, вони не хочуть, щоб їх почули і зрозуміли, виходить, що вони хочуть жорсткої провокації, хочуть бути побитими на камери, - додав він.
Читайте також: Мерія Одеси відмовилася погоджувати заявку на проведення гей-параду