Політика
12 серпня 2015
Червона чума повертається. Комуністи знайшли спосіб взяти участь у виборах
Комуністична партія України все-таки зможе взяти участь у виборах, якщо назветься дещо інакше.
news-image

Про це днями заявила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, передає «Єдність».

Чиновниця зазначила, що згідно з законодавством, для участі у виборах Симоненкові та компанії достатньо просто змінити назву й символіку. Зокрема, вона заявила: 

«Є три умови - ви міняєте символіку, у вас немає тих символів, які є пропагандою, передбаченою законом, серп, молот, червоні зірки й так далі - змінюєте назву і безпосередньо у статутній діяльності не повинно бути пропаганди».

Що ж, кому-кому, а українським червоним не звикати до політичного маскування. Зокрема, повних три роки після проголошення Незалежності України, комуністичний рух побоювався декларувати свою назву офіційно. Тоді червоні стяги комуністів «порозвішали», а сама партія назвалась соціалістами. Потім, коли комуністи зрозуміли, що їм ніщо не загрожує за антиукраїнську позицію, послідовники Леніна, на чолі з Петром Симоненко набралися сміливості та повернули собі стару назву та криваво-червоні кольори.

Тож, скоріше за все на місцевих виборах 25 жовтня українські «червоні» знову викинуть щось подібне, трохи змінившись зовні, але зберігши всередині свій комуністичний «душок». От і виходить, що відповіді на питання: який сенс був у прийнятті закону «Про засудження комуністичного нацистського режимів» не знають навіть експерти. Зокрема директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко розповів нашому виданню, яким чином відбуватиметься політичне переродження «червоних».

«У компартії зараз маса проблем. Вони втратили бренд і їм конче потрібні гроші. Тож, єдині хто без проблем може їх надати це «друзі» з Росії, які навряд чи дадуть потонуть найбільш проросійській політсилі. З іншого боку комуністи ще у липні розпочали переговори про об’єднання з іншими лівими силами, з ідеєю вийти на місцеві вибори у якості «Лівого блоку». Вони просто змінять свою назву та приберуть серп і молот, по суті не змінившись», – зазначив Володимир Фесенко.