Україна
12 серпня 2015
У Львові вперше пройшов шаховий турнір імені Андрія Шептицького (фото)
Турнір був приурочений до 150-річчя видатного митрополита.
news-image

До участі у змаганнях запросили гросмейстерів, більшість з яких мають світові звання, проте, так чи інакше пов'язані з Львовом, передає «Єдність».

Серед відомих імен Волокітін, Сулипа, Жеребух. У чоловічій компанії не обійшлось і без сильної жінки - Анни Музичук, яка склала гідну конкуренцію своїм колегам-чоловікам:

"Це мій улюблений вид шахів, тож я отримую задоволення від самого процесу гри. Щоправда, грати з такими сильними супениками чоловічої статі не просто", - поділилась враженнями Музичук-старша.


Окрім освічених майстрів позмагатись у швидких шахах прийшло й чимало юних шахістів, які поруч із гросмейстерами визначали між собою найсильнішого та захоплено дивились на своїх кумирів. 

"Громадський комітет при св. Юра виступив ініціатором такого заходу і ми буквально за кілька днів зібрали команду. Тут змагаються 10 учасників-гросмейстерів 15 категорії, тож це найсильніший подібний захід такого масштабу за останній рік", - розповів один з організаторів турніру, тренер чоловічої збірної України з шахів Олександр Сулипа.


Якщо все вдасться, організатори шахового турніру планують зробити його щорічним, адже Андрій Шептицький поважав гру у шахи та вважав її корисним способом проведення часу для освіченої людини.