Суспільство
13 серпня 2015
У Києві накрили VIP-мережу повій для високопоставлених чиновників (ФОТО)
Вартість послуг починалася від 1000 доларів США, а під час обшуку міліцією вилучено 300 тисяч доларів США та понад 30 тисяч євро.
news-image

Як передає «Єдність» з посиланням на повідомлення ЄвроМайдану в Facebook, використовуючи додатки для смартфонів, сутенери створили «закриті групи», до складу яких входили жінки віком від 18 до 25 років. Вони надавали сексуальні послуги за високу грошову винагороду чоловікам із числа публічних осіб та заможних бізнесменів.

Головним слідчим управлінням МВС до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 303 (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України.

У рамках цього кримінального провадження оперативники Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми (ДБЗПТЛ) МВС України провели комплекс заходів з документування групи у складі 14 осіб.

Крім того, працівники міліції з’ясували механізм відбору повій. Він полягав в організації кастингів в обумовлених місцях. Також організатори мережі координували прибуття повій до клієнтів, їхню безпеку, отримували плату та виплачували грошову винагороду самим повіям.

Повідомляється, що ліквідацію мережі надання сексуальних послуг здійснили спеціально створені групи з числа працівників правоохоронних органів. До їх складу увійшли слідчі, оперативники ДБЗПТЛ та представники Генпрокуратури. 

Члени оперативних груп провели 22 санкціонованих судом обшуки. У ході їх проведення працівниками міліції вилучено ноутбуки, планшети та мобільні телефони, що використовувались для здійснення злочинної діяльності, а також грошові кошти у розмірі майже 300 тис. доларів США та 31 тис. євро.

За словами начальника відділу боротьби зі злочинами у сфері суспільної моралі ДБЗПТЛ МВС України Василя Поштака, чотирьом фігурантам вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 303 КК України. Всі вони перебувають під домашнім арештом. Найближчим часом правоохоронці планують повідомити про підозру ще як мінімум десяти особам, причетним до функціонування мережі.

Читайте також: У київському стриптиз-клубі адміністратор пропонувала клієнтам танцівниць для інтиму (відео)