Події
13 серпня 2015
Бойовики "ЛНР" не допускають ОБСЄ до українсько-російського кордону
Спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ обмежують доступ до місць зберігання військової техніки, яку було відведено від лінії розмежування.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це на брифінгу заявив заступник керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг.

Чиновник зазначив, що у звітах ОБСЄ за тиждень було наведено приклади, коли відведене важке озброєння не зберігалося на відповідній ділянці.

Нам, наприклад, заважають на дорозі. Незважаючи на наш дипломатичний статус, нас зупиняють на українській стороні, на пунктах пропуску, вони запитують про нашу національність. Це затримки, це не обмеження в пересуванні. "ЛНР" нам повністю не дає доступ до кордону між Україною та РФ в Луганській області, – сказав Хуг. 
Обидві сторони конфлікту обмежують спостерігачам доступ до деяких місць зберігання озброєння. Або повністю не дають доступ, або нам не дозволяють близько підходити до зброї, щоб записати, наприклад, серійний номер".

Втім, Хуг заявив, що іноді співробітникам місії дозволяють подивитися на цю зброю з дистанції. За його словами, це не повне обмеження, але все ж таки обмеження мандату місії. 

Читайте також: Cуто по-російськи: день Ставропільського краю відзначать санкційними продуктами на 1,2 мільйони