Україна
14 серпня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі: подовження арешту патріотів, таємний указ Порошенка та "гуманітарка" з Росії.
news-image

Один з найбагатших людей світу вступився за Україну перед кредиторами.

Мільярдер Джордж Сорос запропонував списати Україні частину боргу.

Мільярдер наголосив, що дефолт України загрожує і самим кредиторам. У приклад чоловік привів південноамериканські країни в 1980-і роки та сучасну боргову кризу Греції.

"Якщо зниження держборгу допоможе уряду добитися цих цілей, то інвестори повинні самі досягати цього кроку" - заявив Сорос.

 

Суд продовжив арешт підозрюваного у вбивстві Бузини.

Шевченківський районний суд Києва продовжив на два місяці арешт Андрія Медведька, який підозрюється у вбивстві журналіста Олеся Бузини.

Суд задовольнив клопотання прокурора продовжити утримання під вартою Медведька, оскільки строки досудового слідства по цій справі продовжено і розслідування вбивства триває. Адвокати підозрюваного просили суд звільнити з-під варти свого підзахисного і стверджували, "що Медведько нікуди не втече, бо він не винен". 

 

Адвокат Савченко заявив, що вирок льотчиці готують у Кремлі.

Адвокат української льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що він готує свою клієнтку до обвинувального вироку.

За його словами, незважаючи на те, що він та інші адвокати доведуть на судовому процесі її невинуватість, судді, на його переконання, призначать їй максимальне покарання - 25 років в'язниці.

"Ми готуємо Надію до того, що вирок буде обвинувальним, на 25 років. Причому він жодним чином не буде пов'язаний з тим, що відбуватиметься на суді. На суді ми цілковито доведемо її невинуватість", - сказав Марк Фейгін.

 

Порошенко підписав секретний указ про нейтралізацію загроз держбезпеки.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 липня, яким вживаються невідкладні заходи з нейтралізації загроз державній безпеці.

Указ набирає чинності з дня опублікування, його зміст не розкривається, оскільки він проходить під грифом "таємно". 

 

В Україну вторгнеться 35-й російський "гумконвой".

Вранці 14 серпня з Ростовської області на Донбас відправиться 35-й "гуманітарний конвой".

МНС Росії запевняє, що в складі вантажу будуть медикаменти та предмети першої необхідності. У складі колони понад 100 вантажних автомашин, завантажених "гуманітарною допомогою" загальною вагою понад 1 тисячі тонн.