Український канал не взяв ведучу через неволодіння російською мовою
Відомий український канал відмовив претендентці на посаду ведучої кулінарного шоу Аллі Желізняк, тому що вона не знає російської мови.
news-image

Такою приголомшливою історією поділилася вона у соцмережі, передає «Єдність».

Минулого місяця співробітниця тижневика «Країна» Алла Желізняк проходила проби на ведучу кулінарного шоу на одному з каналів. Пізніше їй повідомили, що вона не підійшла, оскільки говорить українською мовою.

Друзі, мені повідомили результати проб. Я не пройшла )) Вибрали інший типаж ведучої. Головним критерієм відбору та рішення, як виявилося, була російська мова!!! На українському каналі головним відбірковим моментом виступила мова. Російська, - написала дівчина.

Спільнота "Бойкот російського кіно" в соцмережі з'ясувало, що це був канал "Україна", а російська мова є вимогою спонсора передачі.

Ми встановили, що це телеканал «Україна». Вимогу брати тільки російськомовного ведучого поставив спонсор програми – Nesquik. Пропонуємо "Несквіку" новий рекламний слоган: "Несквік" – спонсор русифікації України", – йдеться у повідомленні групи у Facebook.

Раніше повідомлялось, що Державна агенція з питань кіно заборонила скандальний кримінальний серіал "ФЕС" на телеканалі "Україна", який видавався каналом за український продукт.

Читайте також: Шевчук та Бутусов виконали пісню українською мовою