Суспільство
15 серпня 2015
Австралійка готується видати дитячу книгу про ведмедя-трансгендера
Суму, необхідну на видання книги, було зібрано всього за кілька днів.
news-image

Історії трансгендерів усе частіше розповідаються в кіно і на телебаченні, інформує «Єдність».

Австралійка Джессіка Уолтон вирішила створити книгу, яка б розповідала дітям про трансгендерів. Уолтон каже, що на створення книги її надихнула власна родина: кілька років тому її батько зізнався, що відчуває себе жінкою. Незабаром, після цього у Джесіки і її партнерки народився син, і вони почали шукати книги, які допомогли б дитині зрозуміти його сім'ю. За словами Уолтон, їй вдалося знайти багато чудових книг, у яких розповідається про одностатеві пари, але не вдалося знайти видань, що розповідають про трансгендерів.

Тоді дівчина вирішила написати книгу, яку вона і її партнерка хотіли б прочитати своєму синові. Так, народилася історія про плюшевого ведмедя-трансгендера Томаса, який наважується розповісти своєму найкращому другу Ерролу, що відчуває себе дівчинкою на ім'я Тіллі. У книги щасливий кінець: друзі Тіллі приймають її такою, яка вона є, та їх дружба лише міцнішає.

Джессіка Уолтон запустила краудфандінговую кампанію, щоб зібрати кошти на завершення ілюстрацій і видання книги. Необхідну суму вдалося зібрати менш ніж за тиждень.

На книгу звернув увагу письменник Ніл Гейман та захопитися ідеєю. За словами Уолтон, зібрані кошти підуть на видання чотирьохсот примірників книги; після того як вони будуть розпродані, можливо, буде опубліковано другий тираж. Джессіка каже, що хотіла б і далі писати книги, що розповідають дітям про представників ЛГБТ-спільноти, і, судячи з успіху першої книги, цей план, швидше за все, стане реальністю.