Україна
16 серпня 2015
На дні Чорного моря є унікальна підводна річка - МЗС України
МЗС продовжує проект "Розкажи світові про Україну".
news-image

До 24 річниці незалежності України Міністерство закордонних справ продовжує проект "Розкажі світові про Україну", передає «Єдність».

У рамках проекту щодня на Фейсбук-сторінці МЗС з'являються цікаві факти про Україну. Зокрема, сьогодні у повідомленні розповідається про рибні запаси країни та унікальну підводну річку на дні Чорного моря.

Британські вчені з університету м. Лідс знайшли на дні Чорного моря унікальну підводну річку. Довжина річки становить 37 морських миль, а ширина – більше півмилі. Вчені з'ясували, що річка переносить колосальні обсяги води – 22 тис. кубічних метрів на секунду. Якби знайдена річка текла на суші, вона була б шостою у світі за цим показником. Водний потік, утворений проникненням через протоку Босфор більш солоної води Мармурового моря в менш солоне середовище Чорного моря. Таким чином, вода в річці відрізняється високою концентрацією солі, - йдеться в повідомленні відомства.

Також МЗС повідомляє про те, що сьогодні в Україні морські (рибні) запаси включають в себе рибні ресурси Чорного моря, річок та інших природних прісноводних водойм України, а також ресурси рибних господарств.

За результатами І півріччя 2015 року всі категорії рибних господарств виловили у водоймах України 19,2 тис. т риби, що на 30% більше аналогічного періоду минулого року. Зокрема, в Азово-Чорноморському басейні було виловлено 13,3 тис. т риби, що на 62,7% більше ніж у І півріччі 2014 р. Загальний вилов риби (водойми України та океанічний промисел) у 2015 році досяг 35,058 тис. т. - повідомляє МЗС.
Читайте також: "Найдовший у світі маршрут тролейбуса знаходиться в Криму" - МЗС продовжує проект до 24-ї річниці незалежності