Київ
17 серпня 2015
40-річна киянка після сварки з чоловіком зателефонувала до міліції і заявила про замінування залізничного вокзалу (відео)
Київські правоохоронці знайшли хуліганку за годину.
news-image

До столичної міліції по спецлінії «102» надійшло повідомлення про замінування центрального залізничного вокзалу. На місце  прибули спеціалісти-вибухотехніки Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України в місті Києві, кінологи та працівники Держслужби надзвичайних ситуацій, повідомии у прес-службі ГУМВС в м. Києві, передає «Єдність».

Об’єкт та прилеглу до нього територію ретельно обстежили на предмет наявності вибухових пристроїв чи вибухових речовин. Евакуйовано 160 пасажирів та 80 працівників залізничного вокзалу.

Ніяких підозрілих предметів не виявлено.

 

Правоохоронці встановили, що дзвінок по «102» здійснили з таксофону, розташованого біля житлового будинку на проспекті Перемоги. Згодом співробітники органів внутрішніх справ встановили особу «мінера» - це 40-річна місцева мешканка. Вона посварилася з чоловіком і була дуже зла. Тому вирішила «зіпсувати настрій» іншим киянам: повідомила міліцію про закладення вибухівки. Однак жіночка не розраховувала, що правоохоронці так оперативно встановлять її особу та відшукають, - йдеться в повідомленні відомства.

Наразі розпочато кримінальне провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності». 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Читайте також: Росіянин поцупив гаманець у кабінеті київського чиновника