Суспільство
18 серпня 2015
Засновник російського видання "Коммерсантъ" закликає росіян тікати з країни
Засновник видавничого дому "Коммерсантъ" Володимир Яковлєв, який зараз живе в Ізраїлі, закликає громадян РФ їхати з країни.
news-image

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Єдність».

Інтуїція мене начебто ніколи ще не підводила. Я впевнений, що в Росії найближчим часом - тижні, місяці - відбудеться один з двох сценаріїв. Або - зміна влади з абсолютно непередбачуваними і небезпечними наслідками. Або - важка соціальна криза з вуличною злочинністю, браком найнеобхіднішого і реальною небезпекою для життя і здоров'я громадян, - написав він.

Він рекомендує всім, якщо є можливість, їхати з країни і головне - забирати звідти дітей. 

Яковлєв додав, що можна їхати не назавжди, а на два або три місяці, на півроку.

Але - їдьте. Якщо за цей час нічого не станеться, і ситуація налагодиться, я сам буду радий помилитися, - додав він.
Я розумію, що ті, кому сьогодні 25-30, не відчувають реальності таких сценаріїв. Я теж їх в цьому віці не відчував. Поки одного разу не повернувся з відпустки, не позаймався вранці спортом на "Динамо", не вийшов зі спортзалу, не сів у машину і не виявив, що разом зі мною на червоному світлофорі біля Білоруського стоять танки та інша розрізнена бойова техніка. Це був ранок 18 серпня 1991 року, ранок ГКЧП. Три ночі поспіль місто з тремтінням прислухалося до автоматних черг за вікнами. Тоді все дивом не скінчилося смертовбивством, - пригадав він.

Проте, на його думку, цього разу "дива не буде тому, що ті, хто тоді були слабкі, сьогодні - сильні, а тих, хто тоді був у країні і мав можливість вплинути на ситуацію, сьогодні - в країні немає".

Читайте також: Лавров міркує над змінами в Конституції України