Суспільство
18 серпня 2015
В Одеській області при будівництві дитячого майданчика знайшли скарб із грошима
Наразі нечувана за часами СРСР сума грошей перетворилася на фантики для дитячих ігор.
news-image

Жителі райцентру Рені на півдні Одеської області знайшли скарб при будівництві дитячого майданчика, повідомляє інформагентство "Траса Е-95", передає «Єдність».
 На вул.Рози Люксембург були закопані 50 тис. радянських рублів 1961 року випуску.

Під час розчищення порожньої ділянки, звідки ми вивезли 30 вантажівок сміття, був знайдений скарб. Коли я приїхав на об'єкт, то побачив, що діти бігають з пачками купюр, - розповів підприємець Ігор Плехов, який займається будівництвом майданчика.

За словами мешканки мікрорайону Зінаїди Сарабеевой, багато років тому на даній ділянці жила сім'я Калініних. Їм, судячи з усього, і належали гроші.

Вони жили дуже скромно і, судячи із зовнішнього вигляду, економили навіть на шматку мила і пральному порошку. Адже на ці гроші в ті роки можна було купити п'ять найпрестижніших у Радянському Союзі автомобілів ГАЗ -24 "Волга"або, наприклад, десять машин "Москвич". Про те, що гроші належали цій родині, говорить той факт, що 50 тисяч рублів були загорнуті в бланки накладних залізничної станції Рені, де працювала Калініна. На них навіть було вказане її прізвище, - повідомила жінка.

Наразі нечувана за часів  СРСР сума грошей перетворилася на фантики для дитячих ігор.

Читайте також: В Одесі водій маршрутного автобусу не захотів перевозити учасника бойових дій