Політика
18 серпня 2015
"Ще не настав час звільняти Донбас," - екс-президент Кравчук
Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що окупований Донбас потрібно ізолювати.
news-image

Про це він заявив в інтерв'ю "Новому времени", передає «Єдність».

Є лінія розмежування. Це не межа між Росією і Україною, але лінія розмежування між Україною і бойовиками "ЛНР" і "ДНР". Цю лінію ми приймаємо як статус-кво, як тимчасову лінію розмежування і перестаємо говорити порожні слова - "гуманізм", "там наші люди живуть", "їм треба допомагати", "ми повинні тут збирати податки і їм допомагати, тому що їм погано". Ми повинні відрізати цю територію на час, поки не зможемо її звільнити, - вважає екс-президент.

На його думку, сьогодні треба дати бойовикам, якими керує Кремль, покерувати цією територією. Проте з українського боку треба припинити з ними економічні, політичні та інші відносини.

Якщо люди, які живуть на непідконтрольній України території, хочуть нового життя - нехай знімуть їх (бойовиків - прим. ред.) з п'єдесталу, як зняли владу на Майдані у Києві. Адже зняли? Зняли. Зніміть і ви, будь ласка, свою неугодну владу - і двері для вас відкриті, - наголошує він.

За словами Кравчука, "ще не настав час" звільняти Донбас, а треба боронити територію самої України.

А заливатися сьогодні сльозами, говорити, що там такі нещасні люди живуть, а ми тут повинні все робити, щоб їм якось допомагати - я задаю просте питання: "Як? Що, працюють Мінські угоди?" Якщо ви можете мені назвати хоч один приклад, коли Мінські угоди призвели хоч до одного маленького успіху України, я скажу:"Все, я знімаю всі свої питання. Хай живуть Мінські угоди!.
Ще не настав час звільняти. Прийде час - і ми звільнимо. А сьогодні їм треба дати так, як належить дати тим, хто лізе на нашу територію і хоче забрати її, - зазначив він.

В цей же час, на думку Кравчука, на своїй території повинні проводитися реформи, вибори, будуватися нове життя, йти боротьба з корупцією.

Читайте також: Стало відомо навіщо терористи обстрілюють житлові квартали