Політика
19 серпня 2015
США нададуть додаткову оборонну допомогу Грузії
Міністри оборони США і Грузії Ештон Картер і Тінатін Хідашелі обговорили співпрацю і плани з надання Грузії додаткової допомоги у сфері безпеки в обсязі млн.
news-image

Як передає «Єдність», про це повідомили в Пентагоні і зазначили, що це була перша зустріч двох міністрів.

Міністр Картер високо оцінив постійну підтримку, яку Грузія надає в Афганістані, будучи другою країною за загальною кількістю військ, наданих для місії "Рішуча підтримка", – йдеться в заяві прес-секретаря Пентагону Пітера Кука. – Міністр Картер також підкреслив, що США разом з союзниками як і раніше прагнуть підтримувати Грузію по лінії комісії НАТО-Грузія і через "Істотний пакет заходів НАТО-Грузія", узгоджений на саміті в Уельсі в 2014 році".

Кук зазначив, що міністри оцінили допомогу, що надається Сполученими Штатами збройним силам Грузії, включаючи плани виділення додаткового фінансування у розмірі млн в 2015 році в рамках "Європейської ініціативи за запевненням".

У свою чергу Тінатін Хідашелі заявила, що партнери Грузії повинні бачити її державу не тільки в якості надійного політичного партнера, забезпеченого підтримкою населення, але також і країну, яка візьме на себе відповідальність по багатьох напрямках.

Читайте також: Треба більше грошей: Росія перенесла політ на Місяць