Суспільство
19 серпня 2015
Дочка Нємцова судиться з російським слідством через його бездіяльність
Також адвокат родини поставив питання про незаконність постанови слідства, в якому було відмовлено в допиті глави Чечні Рамзана Кадирова та інших осіб.
news-image

Жанна Нємцова, дочка лідера російської опозиції, розстріляного взимку біля стін Кремля, подала до суду щодо бездіяльності слідчих, які діють в частині розшуку організаторів і замовників вбивства її батька, повідомляє її адвокат, передає  «Єдність».

Сьогодні в Басманний суд Москви мною була подана скарга, в якій ми просимо суд визнати незаконною бездіяльність посадових осіб Слідчого комітету РФ, що усунулися від встановлення замовників і організаторів вбивства. Ми чекали, що слідство за травень і літні місяці почне дії щодо розшуку та заочного звинувачення у відношенні організаторів, але цього не сталося, - повідомив сьогодні адвокат потерпілих Вадим Прохоров.

Крім того, у скарзі стоїть питання про незаконність постанови слідства, в якому було відмовлено в допиті глави Чечні Рамзана Кадирова, депутата Держдуми Адама Делімханова, заступника командира батальйону «Північ» Руслана Геремеева, командира батальйону «Північ» Алібека Делімханова і члена Ради Федерації Сулеймана Геремеєва.

Так само, адвокат оскаржить ненадання потерпілій стороні низки документів.

Нагадаємо, Нємцов був застрелений 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в Москві. За фактом вбивства було порушено кримінальну справу за статтями 105 (вбивство) і 222 КК РФ (незаконний обіг зброї). Розслідуванням займається Головне слідче управління Слідчого комітету Росії. Слідство триває по сьогоднішній день.

Читайте також: Дочка Нємцова віддасть 700 тисяч євро на допомогу українцям