Суспільство
20 серпня 2015
В Італії змусили повій бути "у формі". За порушення - штраф
Італійських повій одягнуть у світловідбиваючі жилети і штани. Тепер вони стануть яскравішими і помітнішими у прямому сенсі.
news-image

Але мова йде тільки про тих, хто працює на трасі Мілан - Кремона, повідомляє «Єдність» з посиланням на "Комсомольскую правду в Украине".

Місцева влада вирішила, що представниці найдревнішої професії на цій трасі занадто часто потрапляють у небезпечні ситуації і деякі з них пов'язані з тим, що водії не помічають дівчат. Тому для них придумали спецформу. 

Нові правила набудуть чинності вже з вересня цього року. На дівчат одягнуть світловідбиваючі жилети, а традиційні міні-спідниці замінять на штани. З чим пов'язано введення до такого "дрес-коду" штанів - поки незрозуміло.

Влада міста Спіно-д'Адда також вирішили ввести штрафи для тих, хто буде не в формі. Сума покарання становить 500 євро, а при повторному порушенні дівчат заарештовуватимуть.

Як повідомляють місцеві видання, з початку травня чисельність повій в цьому районі зросла на 15000. Це пов'язано з напливом туристів, які приїжджають відвідати Міжнародну виставку "Експо-2015», яка проходить в Мілані з 1 травня по 31 жовтня.

Відомо, що проституція в Італії не є нелегальною діяльністю, а 90 % повій - іммігрантки. При цьому публічних будинків в країні немає. Однак, закон дозволяє надавати секс-послуги в приватному порядку. Клієнти, які відмовляються платити, прирівнюються до насильників.

Подібні жилетки не є чимось революційно новим. В Іспанії вже давно вдалися до таких заходів, щоб убезпечити дівчат.

Читайте також: В Іспанії розширили права повій