Політика
21 серпня 2015
Луценко: БПП йтиме на вибори спільно з УДАРом
Політична партія «Блок Петра Порошенка» досягла угоди про об’єднання з партією Віталія Кличка «УДАР» на майбутніх місцевих виборах.
news-image

Цю інформацію в інтерв’ю ТСН.ua підтвердив голова партії «БПП-Солідарність» Юрій Луценко, передає «Єдність».

Ми провели довгі переговори з УДАРом і в результаті досягли угоди про те, що створюємо єдину партію «Солідарність-Удар» і йдемо у місцеві ради по всій країні разом, – зазначив політик.

Він нагадав, що УДАР – частина фракції БПП у парламенті, а Віталій Кличко – це перша людина, хто підтримав Порошенка. Луценко також додав, що попередній досвід спільної участі у виборах до парламенту і до Київради був позитивний.

У Києві у нас спільний кандидат у мери – Віталій Кличко. Депутатів будемо підбирати, виходячи з принципу 50 на 50 в Києві та Львові і 70 на 30 по всій Україні, – зазначив голова БПП.

За словами Юрія Луценка, переговори про об’єднання ведуться і з «Народним фронтом» Яценюка, але, за словами політика, досить мляво.

Вони також озвучили свої пропозиції. Поки це їх пропозиції. Переговори поки йдуть досить мляво. Та й багато дій "Народного фронту" не схожі на дії тих, хто хоче домовитися, – зазначив він.

Щодо можливого конкурента на виборах київського міськголови Геннадія Корбана, кандидатуру якого виставить партія «Укроп», Юрій Луценко зазначив:

Яскрава кандидатура і яскрава партія. Якщо і в Києві Геннадій Корбан продовжить свою продовольчу агітацію, йому впору йти в Держрезерв під гаслом «Час роздавати гречку, час збирати гречку».

Нагадаємо, раніше з неофіційних джерел повідомлялось про об'єднання БПП та УДАРу.