Інтернет
23 серпня 2015
З інтернет-магазинів щорічно крадуть 16 мільярдів доларів, що спричиняє зростання вартості на товари
Купівля товарів по чужих кредитках - давня розвага кардерів. Для них це один за способів отримати гроші з чужої картки.
news-image

За оцінкою фахівців, зловмисники щорічно "виносять" з інтернет-магазинів товарів на суму близько 16 млрд доларів, передає «Єдність».

Американська компанія Chargebacks911 займається поверненням коштів на користь інтернет-магазинів і веде суперечки з платіжними системами, щоб мінімізувати втрати.

Співзасновник компанії Моніка Ітон-Кардон (Monica Eaton-Cardone) говорить, що магазини зазнають серйозних збитків через кібер-шопліфтінга. В результаті, вони підвищують ціни та перекладають свої втрати на покупців. Деякі інтернет-магазини заборонили повертати куплений товар.

Проблема в тому, що клієнти банків відчувають себе господарями становища. Вони в будь-який момент можуть зателефонувати в банк і скасувати якусь транзакцію, пославшись на кардинг. Банки йдуть назустріч і автоматично повертають гроші, навіть не проводячи розслідування. Дуже часто виявляється, що повернення коштів оформлено нечесно. Наприклад, товар просто затримався на пошті або клієнт забув про зроблену покупку.

В аналітичному звіті Lexis-Nexis +2014 True Cost of Fraud відзначається зростання оборотів електронної комерції, але при цьому зазначено, що відсоток фродових транзакцій щодо доходу магазинів зріс майже вдвічі за останній звітний рік. При цьому інтернет-магазинам вдається повернути тільки 50% збитків. Навіть у разі повернення коштів вони втрачають від 10 до 40 доларів на кожній операції, не кажучи про додаткові штрафи й санкції з боку платіжних систем.

Експерти пов'язують велике зростання фродових транзакцій з великими зломами останніх років. Хакери викрадали конфіденційну інформацію і робили копії банківських карток мільйонів американців, у тому числі через роздрібні мережі торгівлі.