Події
25 серпня 2015
Перед посольством Росії в Києві спалили російський прапор
Пікетувальники розгорнули портрети Стомахіна, плакат “Смерть Росії!” та прапор вільної Ічкерії.
news-image

24 серпня російські політичні біженці, за підтримки Чорного Комітету та Комітету Визволення Політв'язнів, провели пікетування посольства РФ, в ході якого було спалено прапор цієї країни-окупанта, передає «Єдність» з посиланням на прес-службу Чорного Комітету.

Саме в цей день, в день Незалежності України, народився російський політв'язень, поет та письменник Борис Стомахін. Він зараз відбуває 7-річний термін ув'язнення, а перед цим відбув 5-річний термін за свої статті та жорстку проукраїнську позицію.

Як зазначили в своєму виступі росіяни, що вони прагнуть саме смерті цій людиноненависницькій імперії, яка перемолола вже безліч справжніх патріотів та вбиває зараз українців на Донбасі.

“Ми чітко усвідомлюємо, що перемога України можлива лише після загибелі Росії. Тому ми будемо всіма можливими методами знищувати Росію як ззовні, так і зсередини. Наша тактична мета — побудова мережі спротиву, яка буде на території РФ її ж і знищувати”, - прокоментував координатор Чорного Комітету Богдан Тицький.

Показово, що перед початком акції до демонстрантів підійшли працівники української міліції і попередили, що спалення прапора РФ є прапорушенням, тому вони не рекомендують цього робити. Але це не стало перешкодою і прапор Росії на завершенні акції був публічно спалений.