Суспільство
25 серпня 2015
Справа щодо інциденту в кафе з сестрою-інвалідом Наталії Водянової направлена до суду
Обвинувачений публічно принижував гідність потерпілої, як особи з обмеженими можливостями.
news-image

Слідчі СК в Нижньогородській області завершили розслідування кримінальної справи за фактом порушення прав інваліда - сестри моделі Наталії Водянової Оксани. Як повідомили у СК РФ, "завершено розслідування кримінальної справи відносно 48-річного Ахмідіі Гіняз огли Байрамова", передає  «Єдність».

Він звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 282 КК РФ (дії, спрямовані на приниження гідності людини за ознаками приналежності до будь-якої соціальної групи, здійснені публічно).

За версією слідства, 11 серпня 27-річна дівчина, що страждає аутизмом та ДЦП, спільно з особою, яка її супроводжувала, перебували на території Автозаводського парку культури і відпочинку Нижнього Новгорода. Жінки зайшли в кафе "Фламінго". Працівник кафе, побачивши потерпілу та її супроводжуючу, вирішив, що знаходження інваліда на території кафе може зменшити кількість відвідувачів, у зв'язку з чим вимагав їх покинути заклад.

Почувши відмову, обвинувачений, публічно принижуючи гідність потерпілої, як особи з обмеженими можливостями за ознаками належності її до соціальної групи інвалідів, у присутності свідків неодноразово голосно висловив фрази, що принижують гідність і містять негативну оцінку дівчини-інваліда, - повідомили в СК.
Слідчими СК зібрано достатньо доказів, що викривають працівника кафе у скоєнні вказаного злочину, обвинувачення підтверджується показаннями свідків, висновком судово-лінгвістичної експертизи, а також іншими матеріалами кримінальної справи. Обвинувачений провину в скоєнні інкримінованого йому діяння визнав у повному обсязі, після ознайомлення з матеріалами кримінальної справи заявив клопотання про розгляд справи в особливому порядку, - зазначили в прес-службі СК.

В даний час кримінальну справу направлено для затвердження обвинувального висновку та передачі до суду. Ця стаття звинувачення при розгляді в особливому порядку може загрожувати позбавленням волі на строк до 2 років 8 місяців, або штрафом, забороною займатися певною діяльністю, обов'язковими або виправними роботами.

Читайте також: Роскомнагляд вже виключив "Вікіпедію" з реєстру заборонених сайтів