Політика
25 серпня 2015
Азаров: Янукович діяв занадто м'яко під час подій на Майдані
Колишній прем'єр Микола Азаров вважає, що влада Януковича під час подій на Майдані в 2013-2014 році повинна була діяти рішучіше.
news-image

Про це він заявив в інтерв'ю російським "Аргументам і фактам", передає «Єдність».

Потрібно було пану президенту використовувати всі свої конституційні повноваження: захопив будівлю урядову – повинен понести кримінальне покарання, сил для цього було достатньо. Могли б звільнити площу від бойовиків і провокаторів, а мирні маніфестанти ніякої проблеми не становили, – заявив він.

Азаров вважає, що вже після факту загибелі співробітників правоохоронних органів Янукович був просто зобов'язаний вжити всіх необхідних заходів.

Я про це говорив публічно на засіданні уряду, я заявив, що перейшли межу, жодних мирних протестів вже немає, є спроба захоплення влади, і влада повинна на це реагувати. Янукович мені сказав, що я йому зриваю мирні переговори. Чим закінчилося, ми знаємо, – додав він.

Азаров вважає, що ці протести були повністю організовані Сполученими Штатами, які найбільше не хотіли допустити інтеграції України в Євразійський союз.

Ми прорахувалися з цим ступенем впливу, з величезною кількістю грантоїдів, НКО, які живилися за рахунок американського бюджету. Нуланд же зізналася, що США 5 млрд доларів витратили на підготовку цієї операції. У них було все готове для зміщення нашої влади при певних умовах, – упевнений він.

Як відомо, під час подій на Майдані загинули більше ста людей. Переважна більшість з них була вбита бійцями спецпідрозділу "Беркут".

Нагадаємо, проти Миколи Азарова в Україні розслідується низка кримінальних справ, також він перебуває у розшуку Інтерполу. Зокрема, нещодавно суд заарештував майно Азарова у Криму в рамках розслідування рішення його Кабміну застосовувати проти демонстрантів водомети в умовах морозу, а також були анульовані диппаспорти самого екс-прем'єр-міністр та інших регіоналів. 

Читайте також: МЗС анулювало диппаспорти Азарова, Єфремова та інших регіоналів