Україна
26 серпня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі:пожежа в Бучі, замах на Совсун та ситуація у зоні АТО.
news-image

Бойовики обстріляли лікарню у Мар'їнці.

Спостерігачі ОБСЄ підтвердили, що обстріл вівся з боку окупованих бойовиками територій.

Це випливає зі звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Спостерігачі відвідали місто і побачили, що снаряд пробив бетнонний дах госпіталю, підірвав стіни і вибив вікна. Члени СММ проаналізували шість свіжих воронок від снарядів і прийшли до висновку, що їх спричинила 122-мм артилерія.

 

ЄС і США засудили вирок Сенцову-Кольченко і закликали Росію негайно відпустити бранців.

Євросоюз і Сполучені Штати Америки рішуче засудили вирок російського суду українському режисеру Олегу Сенцову і активісту Олександру Кольченку і вимагають відпустити їх з в'язниці.

Представник Держдепу США Джон Кірбі заявив, що українців безпідставно звинуватили у тероризмі та підривній діяльності в окупованому Росією Криму.

"Ясно, що це судова помилка. Обидва українці були взяті в заручники на території України, їх транспортували і помістили у в'язницю в Росії, дали російське громадянство супроти їхньої волі. Вони повідомляли про утиски з боку російської влади, яка обмежувала їх доступ до адвокатів, сім'ї під час їхнього перебування у в'язниці. Сенцов і Кольченко були заарештовані владою через свою опозицію до спроб Росії анексувати Крим", - йдеться у заяві Джона Кірбі.

 

"Підозрюваний у замаху на Совсун перебував у стані алкогольного сп'яніння", - МВС.

Одразу після початку стрілянини зловмисника затримали правоохоронці.

За словами Терещука, обстріли велися по Мінінфраструктури та Міносвіти. Також, начальник пояснив, що стрільба була хаотичною.  Майже одразу від початку інциденту, зловмисника було затримано.

Наразі, встановлюється усі особисті данні на чоловіка. У ході обшуку приміщення, з якого велася стрільба, було вилучено бразильський автомат Taurus, патрони та гільзи. Було порушено справу за статтею "Хуліганство", наразі її перекваліфікували у "Замах на вбивство".

 

Головний рятувальник країни назвав причину масштабної пожежі в Бучі.

У Бучі на території Інституту скловолокна зайнялися ємності із паливно-мастильними матеріалами.

Полум'я перекинулося на склад. Загалом вогнем було охоплено 250 куб. метрів різноманітних речовин. Головний рятувальник країни повідомив, що горіла олифа, розчинники, вайт-спіріт тощо.

"Попередня причина виникнення пожежі – це порушення правил безпеки під час проведення розливо-наливних робіт", - заявив керівник ДСНС Микола Чечоткін.

 

В окупованому Сімферополі облили фарбою великий портрет Путіна.

У Сімферополі облили фарбою великий портрет президента РФ Володимира Путіна, намальований на фасаді будинку на вулиці Пушкіна.

Пізніше комунальники повністю зафарбували графіті. Це не перший випадок псування графіті з Путіним. Як повідомив працівник комунальної служби, в минулий раз постраждав малюнок на вулиці Куйбишева в Сімферополі, але його "вдалося відмити".