Суспільство
26 серпня 2015
"JE SUIS СЕНЦОВ" - російська співачка вийшла на протест під Верховний суд РФ (фото)
Тетяна Конькова зазначила, що не так страшно вийти із протестом, як "сидіти на стільці, трястися від злості".
news-image

Вчора російська співачка Тетяна Конькова після оголошення вироку українському режисерові Олегу Сенцову і активісту Олександру Кольченку вийшла на одиночний пікет під Верховний суд РФ . Таким чином жінка висловила  протест проти несправедливого вироку. Про це вона написала на своїй сторінці в Фейсбук, передає «Єдність».

Я тут одна. Прийшли 2 поліцейських. Ось і все громадянське суспільство в околицях Верховного Суду. Прийшов третій. Четвертий. Переписують дані паспорта. Прийшов капітан Колесников. Майже мітинг.

P.S. попросили перейти на інший бік вулиці, інакше штраф 20000 р. Стою навпроти Верховного суду, - таким було перше повідомлення співачки з місця події.

У руках Тетяна Конькова тримала невеликий плакат на альбомному аркуші з написом "JE SUIS СЕНЦОВ".

Приїхав старший сержант Федоткін з РВВС "Арбат", ще раз переписав дані паспорта. Він і сфотографував, попросив дозволу зняти на свій телефон (красива бо))), я не погодилася.

Припаркувалася поруч молода симпатична пара, сказали мені спасибі, сказали що не будуть підходити, їм я дозволила мене зняти. Ще одна мила дівчина з рюкзаком посміхнулася, пішла, повернулася, ще раз посміхнулася і помахала рукою. З прохідної навпроти виходять співробітники Верховного Суду РФ, на обличчі їх не відбивається нічого. Перехожим, загалом, теж все одно, за винятком згаданих, - написала співачка.

З Верховного Суду (мене звідти добре видно, стою рівно навпроти прохідної) прислали старшого лейтенанта Колеснікова для роз'яснювальної бесіди. Прибув представник преси. Все добре, друзі, всіх обіймаю, - йдеться у повідомленні активістки з місця події.

По закінченні одиночного протесту, співачка висловила подяку всім, хто її підтримував та зазначила, що не так страшно вийти із протестом, як "сидіти на стільці, трястися від злості".

Друзі, дякую за таку підтримку - не очікувала, як не очікувала і того, що так мало буде бажаючих висловити недовіру правосуддю, яке перестало бути таким сьогодні двічі. Ганебно і гидотно. Я вже вдома, довго їхала, бо пробки.

Знаєте, це не страшно, і набагато легше, ніж "сидіти на стільці, трястися від злості". Звичайно, я взяла з собою про всяк випадок необхідне - пальто, контейнер для лінз і серветки, але все-таки набагато болісніше залишитися і робити вигляд, що нічого не сталося, коли всередині все плаче від болю, несправедливості і сорому за свою країну. Обіймаю всіх, хто підтримував мене.

І окреме спасибі Андрію Скороходу, який побачив мій пост в фб, приїхав і стояв зі мною близько години як представник преси. Ще раз обіймаю всіх, - написала Тетяна Конькова.