Події
26 серпня 2015
Жартівника, що «замінував» Запорізьку атомну станцію, засуджено на 2 роки позбавлення волі
«Мінер» Запорізької АЕС проведе за гратами 2 роки.
news-image

Як повідомили у прес-службі прокуратури Запорізької області, суд першої інстанції призначив 30-річному місцевому жителю, який по телефону «замінував» Запорізьку атомну станцію, покарання у виді 2 років позбавлення волі, передає «Єдність».

Нагадаємо, дзвінок про те, що у вентиляції трьох блоків станції знаходяться вибухові пристрої, надійшов в міліцію 3 травня цього року. Жодних небезпечних предметів під час огляду спеціалісти-вибухотехніки не знайшли, станція продовжувала працювати в робочому режимі. Того ж дня по гарячих слідах правоохоронці встановили особу та затримали зловмисника.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що чоловік повідомив про мінування ЗАЕС у стані сильного алкогольного сп’яніння. 

В червні цього року прокуратура затвердила та передала до суду обвинувальний акт стосовно «жартівника» за ч. 1 ст. 259 КК України (завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками).

Суд прийняв до уваги доводи державного обвинувачення щодо реалістичності неправдивого повідомлення, стратегічної важливості та небезпечності об’єкту злочину, а також широкого негативного резонансу, який подія викликала в місті та області. Тому обвинуваченому й було призначено реальну міру покарання. 

Читайте також: "JE SUIS СЕНЦОВ" - російська співачка вийшла на протест під Верховний суд РФ (фото)