Події
26 серпня 2015
До суду направлений обвинувальний акт для заочного засудження в.о. міністра внутрішніх справ «ДНР» Олексія Дікого
Олексію Дікому загрожує до 15 років позбавлення волі.
news-image

Як повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області,  слідчим управлінням завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього заступника начальника управління – начальника відділу боротьби з торгівлею людьми управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУМВС України в Донецькій області Олексія Дікого, який обвинувачується у співпраці з терористами «ДНР», передає «Єдність».

Під час досудового розслідування прокуратурою встановлено, що у травні-червні 2014 року Олексій Дікій, порушуючи присягу працівника органів МВС України, разом із представниками терористичній організації «ДНР» брав участь у захопленні адміністративної будівлі УБОЗ в Донецькій області, що у місті Донецьку.
Залишившись на окупованій бойовиками території, міліціонер-зрадник безпосередньо став членом терористичної організації «ДНР». Так, у 2014 році колишнього правоохоронця було призначено на посаду першого заступника міністра внутрішніх справ «ДНР». А вже на початку 2015 року після присвоєння йому звання «Герой Донецкой Народной Республики» Олексія Дікого було призначено на посаду в.о. міністра внутрішніх справ терористичної організації «ДНР», - йдеться в повідомленні відомства.

На даний час міліціонера оголошено у розшук. Йому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України.

Виходячи з того, що обвинувачуваний самостійно не з’являється на допити до слідчого та перебуває на тимчасово окупованій терористами території, прокуратурою прийнято рішення про передачу справи до суду для заочного засудження колишнього міліціонера, - повідомляє прес-служба.

Олексію Дікому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте також: У "ДНР" наполягають на поверненні Києвом дітей, вивезених з дитбудинків