Суспільство
26 серпня 2015
NASA відкрила реєстрацію всіх бажаючих отримати посадочний талон на Марс
Компанія NASA відкрила реєстрацію на посадочні талони для відправлення всіх бажаючих на Марс.
news-image

Як повідомляє «Єдність» пропуск на Червону планету можна отримати незалежно від громадянства і країни проживання. Будь-хто з доступом в інтернет може зареєструватися і отримати свій пропуск на сайті NASA.

Для реєстрації достатньо вказати своє ім'я, прізвище, країну проживання і електронну поштову адресу. Після реєстрації учасникам автоматично випишуть іменний "посадковий талон". На даний момент, кількість зареєстрованих подолало позначку в 361 000 чоловік. Подати заявку можна до 8 вересня.

Відомо, що космічне агентство на даний момент планує відправити лише 24 астронавта до найближчого сусіда Землі. Посадочні талони всім зареєстрованим гарантують право на відправку лише свого імені. Всі імена будуть записані на мікрочіп зонда InSight, який відправиться на планету в березні 2016 року.

Варто відзначити, що раніше в NASA вже запускали подібну акцію. У 2014 році посадочні талони також пропонували роздобути і для місії Orion. Кількість учасників акції досягло понад 1,3 мільйона, імена яких тепер подорожують у відкритому космосі.

Читайте також: Curiosity виявив незвичну породу на "червоній" планеті