Резонанс
27 серпня 2015
У СБУ розповіли, хто саме збив літак рейсу MH17
Українській стороні стали відомі винуватці збитого під Донецьком малайзійського Боїнга.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це в інтерв'ю газеті "Сегодня" сказав екс-начальник Головного слідчого управління Служби безпеки України генерал-майор Василь Вовк.

Ми знаємо прізвища мінімум шести осіб, причетних до цього злочину, - трьох громадян України і трьох росіян. Вони встановлені слідством, кожному відповідно до процесуального законодавства необхідно оголосити підозру про скоєний злочин і притягти до кримінальної відповідальності. У нас п'ять кримінальних проваджень, цього достатньо, аби, не розпорошуючи зусилля, зосередитися на кожному підозрюваному", - розповів Вовк.

Крім цього, він зазначив, що СБУ провела серію експертиз, відпрацювала низку версій і прийшли до висновку, що у лайнер влучила саме ракета російського комплексу "Бук". Ці висновки були направлені до міжнародної комісії з розслідування катастрофи і були долучені до матеріалів справи.

Втім, Вовк не може сказати про дві важливі обставини: чи був у злочинців намір на поразку саме цього літака та на якому рівні військово-політичного керівництва РФ приймалося рішення про застосування комплексу з метою збити лайнер.

 

Читайте також: Радбез Нідерландів назвав дату публікації доповіді про катастрофу MH 17