Політика
28 серпня 2015
Голова Пентагону вважає Росію та "ІДІЛ" головними загрозами для США і пообіцяв вжити заходів щодо їх стримування
Міністр оборони США Ештон Картер пообіцяв вжити заходів зі "стримування" Росії і її президента Володимира Путіна, який, з його точки зору, "веде Росію в неправильному напрямку", і являє загрозу порівняно з тією, яка виходить від "Ісламської держави".
news-image

Як повідомляє  «Єдність» із посиланням на "Голос Америки", виступаючи на базі морської піхоти Кемп-Пендлтон у Каліфорнії, Картер назвав дві найбільші загрози безпеки США. За словами глави Пентагону, ними є більш агресивна розстановка російських сил і засобів забезпечення безпеки і поява "Ісламської держави".

Торкаючись теми "Ісламської держави", яка неухильно нарощує контрольовані їй території, Картер заявив, що США "повинні перемогти і переможуть" це угруповання. При цьому морські піхотинці будуть брати участь у заподіянні цієї поразки, сказав він присутнім.

При цьому міністр оборони не запропонував жодних конкретних планів щодо протидії їм. Картер назвав сумним розвиток подій у Росії, але зазначив, що адміністрація США повинна реагувати на дії російського уряду при Володимирі Путіні, які, на його думку, "ведуть Росію в неправильному напрямку для його власного народу".

Але судячи з усього, це саме той напрямок, в якому він хоче їх вести – до чергової конфронтації, – заявив міністр. – Нам просто доведеться стримати це. Як в інтересах нашої власної безпеки, так й тому, що у нас є важливі союзники і друзі в цьому регіоні світу, і у нас є важливі договірні зобов'язання по лінії НАТО".

За словами Картера, тих викликів, які представляють "Ісламська держава" і Росія, не існувало ще 18 місяців тому.

Раніше Ештон Картер сказав, що Сполучені Штати та їх союзники у НАТО очікують, що напруженість у відносинах з Росією збережеться на тривалий час.

Читайте також: Сьогодні православні святкують Успіння Пресвятої Богородиці