Суспільство
28 серпня 2015
У "ЛНР" заявили, що шість військовослужбовців ЗСУ за один день перейшли на бік "республіки"
Також у "ЛНР" продовжують розміроковувати про те, хто найбільш зацікавлений у війні на Донбасі.
news-image

Шість військовослужбовців ЗСУ тільки за один день перейшли на бік "ЛНР". Про це на брифінгу в повідомила керівник центру по зв'язках з громадськістю МГБ "ЛНР" Євгенія Любенко, передає  «Єдність».

Сьогодні в Україні відзначається масове дезертирство. Не бажаючи брати участь у бойових діях і стріляти по своїм рідним і близьким, військовослужбовці України залишають ряди збройних сил. Тільки за один день на сторону "ЛНР" перейшло шестеро військовослужбовців, - зазначила вона.

Зокрема, Любенко розповіла, що присутній на брифінгу курсант військової академії в Одесі Артем Молчанов разом зі своїми товаришами - вихідцями з Донбасу - після спільних навчань із бійцями шостої хвилі мобілізації спланував організовану втечу.

За словами Любенко, перейшов на бік "ЛНР" і старшина Прикордонної служби України Сергій Сергєєв, звинувативши своє командування в численних безчинства і мародерстві.

Безпосередньо Сергій Сергєєв заявив присутнім на прес-конференції, що війну на Донбасі спровокували США, які наразі постачають ЗСУ зброю.

На його думку, найбільш зацікавлена ​​сторона в збройному конфлікті на Донбасі - це "заокеанські куратори" нинішнього київського уряду.

Їм потрібна якась територія, щоб завоювати, але ми цю територію не віддамо, - заявив Сергєєв.
Я теж, якщо треба, стану на службу (до "ЛНР" - ред.), - запевнив він.
Читайте також: У "ЛНР" відбудеться турнір "Російський жим" за участю найсильнішої дівчини РФ Мар'яни Наумової