МТС та Google домовилися про просування інтернет-сервісів у РФ
Найбільший у СНД телекомунікаційний оператор МТС і Google домовилися про просування голосового пошуку Google, в результаті чого МТС зможе розраховувати на частину рекламного прибутку.
news-image

Згідно з укладеною угодою, МТС буде просувати голосовий пошук Google в своїх рекламних кампаніях, салонах роздрібній мережі та на Android-смартфонах, які продає оператор - в них будуть встановлено додаток Google App на основний екран, повідомляє «Єдність».

"МТС буде ділити з Google витрати на просування мобільного інтернету, а також отримувати гроші від пошукових сервісів Google по моделі revenue sharing, пропорції не розкриваємо", - сказав представник МТС Дмитро Солодовников.

За словами Солодовникова, у майбутньому подібний підхід до роботи з ОТТ-сервісами стане одним із драйверів зростання виручки операторів. Крім того, інтернет-гравці починають побічно інвестувати в розвиток мереж, що гарантує якісну роботу додатків та інтелектуальних сервісів.

OTT-сервіси, або так звані накладені сервіси, в тому числі, включають в себе популярні інтернет-месенджери. Для надання цих послуг компанії, як правило, використовують операторські мережі передачі даних, самі не вкладаючи в інфраструктуру, що викликає невдоволення провайдерів.

За оцінкою консалтингової компанії J'son & Partners, у 2014 році упущена вигода російських телекомунікаційних операторів від діяльності ОТТ-сервісів склала 15-20 мільярдів рублів виторгу.

Створена Google мобільна операційна система Android є найпопулярнішою в світі з часткою 81 відсоток, за оцінкою IDC.