Представлено доступний літак вертикальним зльотом для польотів на роботу (відео)
Ідея летючого автомобіля стара як світ, але навряд чи коли-небудь такий апарат стане дійсно популярним.
news-image

Компанія XTI Aircraft сподівається зайняти місце між автомобілями і персональними літаками зі своїм новим легким літальним апаратом, який дозволить переміщатися вам "від дверей до дверей", повідомляє «Єдність».

Апарат під назвою TriFan 600 - дитя інженера Девіда Броуді, який ще в 2012 році почав мріяти про повітряні подорожі з однієї точки в іншу. З тих пір Броуді вдалося зібрати команду експертів в авіації - включаючи Джеффа Піно, колишнього президента Sikorsky Aircraft, і Чарлі Джонсона, колишнього президента Cessna - і представити перший комерційно сертифікований високошвидкісний літак з великим радіусом польоту і вертикальним зльотом і посадкою.

TriFan 600 використовує три пропелери, що приводяться у рух двома газотурбінними двигунами. Після зльоту два розташованих в крилах пропелера повертаються і забезпечують пряму тягу. XTI повідомляє, що два двигуни літака будуть розвивати потужність у 2600 кінських сил. Вся ця сила підніме шестеро пасажирів на висоту до дев'яти тисяч метрів і дозволить розвинути швидкість до 643 кілометрів година.

Броуді намагається створити революційний літак з вертикальним зльотом і посадкою вже протягом десяти років. Раніше він не зміг отримати контракт з армією США зі своїм проектом AVX Aircraft: військові віддали перевагу великим гравцям, Bell Helicopter з їх конвертопланів V-280 і Sikorsky-Boeing з їх революційним вертольотом X2. Напрацювання за проектом AVX були використані Броуді та в TriFan 600.