Компанія Boeing розробила лазерні установки для знищення ворожих дронів (фото та відео)
Компанія Boeing сподівається на те, що системи CLWS надійдуть на озброєння військових сил США протягом двох наступних років.
news-image

Boeing, як і інша військова компанія Lokheed Martin, займається розробкою ефективної лазерної системи для знищення ворожої техніки вже досить давно, інформує «Єдність».

Раз у раз нам демонстрували лазери, які здатні продірявити гумовий човен або пошкодити який-небудь інший об'єкт. Але тепер справа дійшла до того, що у Boeing в руках виявилася цілком працездатна система для збивання дронів прямо під час польоту.

Схоже, що у інженерів компанії Boeing, нарешті, вийшло розробити ефективну систему наведення і знищення ворожих дронів. Досить компактна система під назвою Compact Laser Weapons System (CLWS) дійсно успішно продемонструвала себе під час польових випробувань.

Система монтується на звичайний триножний тримач на землі або на рухомому транспортному засобі типу військового позашляховика і за допомогою досвідченого оператора, що працює зі спеціалізованим комп'ютерним програмним забезпеченням та геймпадом від консолі Xbox 360, здатна збити ворожий безпілотник або квадрокоптер буквально за 15 секунд. CLWS є зменшеним варіантом іншої розробки Boeing під назвою High Energy Laser Mobile Demonstrator, яка кріпиться на більш великі транспортні засоби та здатна знищувати ворожі ракети в повітрі.

Портативна установка CLWS являє собою чотири коробки, схожі на валізи, які здатні трансформуватися в робочу лазерну установку за лічені хвилини. Працює система від генератора або від спеціальних батарей, оскільки лазер має потужність два кіловати, і йому потрібен серйозний джерело енергії. Ціна за один постріл при цьому залишається порівняно невеликою, враховуючи, що в установки з генератором практично нескінченний боєкомплект. Лазерна гармата, по суті, швидко підпалює хвостову частину дрона, приводячи до того, що він втрачає управління і розбивається об землю.