Пентагон об'єднається з Apple для створення пристроїв для військових
Міністерство оборони США направляє 75 мільйонів доларів в проект по створенню гнучкої переносної електроніки для військових.
news-image

Пентагон фінансує FlexTech Alliance у вигляді консорціуму 162 високотехнологічних компаній, у тому числі Boeing, Apple і Lockheed Martin, а також університетів та інших зацікавлених груп, інформує «Єдність».

Як повідомляється, консорціум займеться розробкою і виробництвом так званої гнучкою гібридної електроніки для інтеграції з різними матеріалами. Таку електроніку можна буде розтягувати, скручувати або згинати, щоб потім використовувати в обшивці літаків, кораблів та інших систем озброєння. Солдати також зможуть носити її на своєму тілі.

Нова технологія дозволяє використовувати гнучкі матеріали для створення електроніки наступного покоління. Про це заявив глава оборонного відомства Ештон Картер, виступаючи в Дослідницькому центрі Еймса, розташованому в самому серці Кремнієвої долини.

Консорціум, яким буде завідувати дослідна лабораторія ВПС США, додатково отримає 96 мільйонів доларів від приватного бізнесу.

Представники міністерства кажуть, що швидкий розвиток нових технологій змушує Пентагон взаємодіяти з приватними компаніями, а не розробляти більшу частину технологій самостійно.

Нові матеріали будуть створюватися за технологією 3D-друку.