Резонанс
31 серпня 2015
Мітингувальники під Верховною Радою вимагають не голосувати за особливий статус Донбасу (фото)
Протестувальників у рази менше, ніж правоохоронців.
news-image

Сьогодні зранку  під Верховною Радою представники різних політичних сил вже розпочали пікет позачергового засідання парламенту, передає  «Єдність».

Як відомо, сьогодні депутати обговорюватимуть зміни у Конституцію, що передбачають децентралізацію України та окремим законом - надання особливого статусу окупованим територіям.

Під Раду вже стягнули велику кількість автобусів з силовиками. Порядок тут будуть забезпечувати представники Нацгвардії, батальйонів спецпризначення, поліції та міліції.

Зазначимо, що протестувальників у рази менше, аніж правоохоронців. Вони вимагатимуть не приймати зміни до конституції. Люди, які приїхали з Донбасу, кажуть, що їм не потрібен особливий статус регіону. Більшість протестувальників зібралися під політичними прапорами.

Один із пікетувальників, народний депутат України Андрій Іллєнко, який бере участь у акції, заявив про причини пікетування в ефірі радіо "Голос Свободи".

Уявімо, що ці зміни приймаються і все, що записано в Мінських угодах, починає діяти - мир настає - це означає, що "ЛНР" та "ДНР" отримують повністю фінансування від України. Ці терористичні банди самі назначатимуть суддів, прокурорів, отримають амністію, обиратимуть своїх представників до парламенту - і це все за наші гроші. Таким чином до тіла української держави вживається сепаратистька гангрена. Українська держава має зробити все, щоб повернути окуповану територію під контроль, - заявив Андрій Іллєнко.
Читайте також: Ляшко заблокував трибуну Верховної Ради