Політика
31 серпня 2015
Соболєв: "У Раді не набереться достатньо голосів для ухвалення змін до Конституції"
Нардеп від "Самопомочі" вважає, що в Раді не набереться стільки "безвідповідальних людей", щоб затвердити зміни в Основний закон в частині децентралізації. Щоб змінити Конституцію, необхідно як мінімум 300 голосів.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це Єгор Соболєв заявив у ефірі телеканалу "112 Україна".

Я думаю, що в цьому парламенті не знайдеться стільки безвідповідальних людей. Їх дійсно багато, але 300 голосів за зміни до Конституції - ні", - стверджує нардеп. - Багато членів Блоку Петра Порошенка і "Народного фронту" також не мають наміру підтримувати законопроект".

За словами Соболєва, рішення не пройде, оскільки парламент не віддасть за це конституційну більшість голосів.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада в першому читанні розгляне законопроект про внесення змін до Конституції в частині децентралізації.

16 липня Рада включила до порядку денного проект змін до Конституції в частині децентралізації і направила їх на аналіз до Конституційного Суду України. 31 липня КСУ оголосив про схвалення законопроекту.

Серед головних нововведень, які пропонує законопроект, - фінансова децентралізація регіонів, запровадження інституту префектів, надання президенту права розпускати місцеві ради і можливість специфічного порядку здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Зміна Конституції України до кінця 2015 року була одним з узгоджених в Мінську в лютому пунктів угоди по врегулюванню конфлікту в країні. Керівництво держави планувало, що народні депутати ухвалять законопроект у першому читанні в липні, а в другому - у вересні.

Читайте також: За відставку Шокіна зібрано 109 підписів - Єгор Соболєв