Світ
31 серпня 2015
Британський банк заблокував переведення коштів на рахунок Russia Today
Британський банк BBVA заблокував переведення грошових коштів на рахунок російського пропагандистського телеканалу Russia Today.
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на прес-службу телеканалу, заблоковані кошти були отримані від продажу телеканалом реклами у Великій Британії.

Керівництво банку пояснює блокування тим, що до транзакції непряме відношення може мати гендиректор МІА "Росія сьогодні" Дмитро Кисельов, на якого поширюються санкції ЄС.

У листі на адресу компанії Axiom Media, яка займається продажем реклами на телеканалі RT у Великій Британії, представники банку BBVA повідомили, що не можуть здійснити платіж, так як подібні платежі можуть бути доступні організації або структурі, пов'язаній з паном Дмитром Костянтиновичем Кисельовим, незважаючи на те, що Дмитро Кисельов не має відношення до телеканалу RT", - заявили представники телеканалу Путіна.

Головний редактор RT і МІА "Росія сьогодні" Маргарита Симоньян заявила, що "вкрай обурена таким ставленням до журналістики".

За її словами, Кисельов є генеральним директором МІА "Росія сьогодні" і не має жодного відношення до телеканалу RТ.

Читайте також: Отримавши візу до ЄС, Кобзон закликав політиків і діячів культури не боятися санкцій за підтримку Донбасу