Події
31 серпня 2015
Під Радою почалися сутички між мітингувальниками та правоохоронцями (ФОТО)
Між мітингувальниками, які щільно підійшли до кордону правоохоронців після інформації про успішне голосування депутатів за президентський законопроект про внесення змін до Основного закону країни в частині децентралізації влади, і співробітниками Нацгвардії, які знаходяться в кордоні навколо парламенту, почалися сутички.
news-image

Як повідомляє «Єдність», активісти почали розгойдувати встановлену навколо парламенту металеву огорожу. На це зреагували правоохоронці. Було видно, що в бік правоохоронців полетіли пляшки з водою та інші предмети. У відповідь правоохоронці застосували гумові кийки.

Відомо, що в результаті сутички вже є постраждалі. Після цього правоохоронці почали тіснити мітингувальників, і відкинули їх на кілька метрів від будівлі парламенту. Через нетривалий час в епіцентрі зіткнень було застосовано сльозогінний газ, а також димові шашки.

Співробітники правоохоронних органів затримали одного з найбільш активних учасників зіткнення під стінами Верховної Ради в понеділок.

Один з найбільш активних мітингувальників, що порушував правопорядок, затриманий", - сказали в міліції. - Інформації про постраждалих в ході заворушень біля будівлі парламенту у міліції поки немає.
Читайте також: Як голосували депутати за закон про внесення змін до Конституції (СПИСОК)