Події
1 вересня 2015
ООН передрікає гуманітарну катастрофу мільйонам українців взимку
Гуманітарна ситуація на тимчасово окупованих проросійськими бойовиками територіях України погіршується.
news-image

Як повідомляє «Єдність», при цьому міжнародні організації стикаються з серйозними проблемами при наданні допомоги найбільш вразливим категоріям населення, які постраждали від розпочатого в квітня 2014 року конфлікту, повідомляє "Центр новин ООН"

В організації відзначають, що в найважчому становищі перебувають близько двох мільйонів чоловік в районах, розташованих уздовж лінії зіткнення між силами АТО і російсько-терористичними збройними формуваннями, які регулярно обстрілюють прифронтові населені пункти.

Крім того, на тимчасово окупованих територіях не працюють банки, порушена система торгівлі, не виплачуються пенсії та соціальні допомоги.

За даними ООН, через бойові дії близько 1,3 мільйона людей на сході України ризикують позбутися доступу до безпечної питної води.

При цьому донори не поспішають виділяти кошти для надання допомоги українцям, які постраждали в результаті конфлікту. На кінець серпня вони надали або пообіцяли надати на проекти в Україні 114 мільйонів доларів США, а це всього 37 відсотків від запитаних на зазначені цілі 317 мільйонів ​​доларів США.

Читайте також: В ООН хочуть заборонити новорічного персонажа