Політика
1 вересня 2015
Радикалізм "Свободи" спричинив бійню під Радою - експерт
Сутички під Верховною Радою спровоковані не агентами Путіна, а радикалізмом українських депутатів "Свободи".
news-image

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав керівник центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов, передає «Єдність».

Я не дуже хочу грати в конспірологію. Як пише Пєлєвін: "Всі думають, що світом править таємна ложа, а світом править повна лажа". Не треба придумувати жодних конспірологічних версій там, де на поверхні лежать дурниці, амбіції, радикалізм, повна зневага до людського життя і її прав. У результаті відбуваються інциденти, які ми побачили під Верховною Радою,- розповів він.

На думку Золотарьова, вчорашніми подіями коаліція та "Свобода" винесли собі фатальний вирок.

Під час голосування відбулося самогубство коаліції і чергового політичного проекту - партії "Свобода", яка піде у небуття разом із Компартією. Незважаючи на те, що "свободівці" були у перших лавах Майдану, вчора вони продемонстрували повну неспроможність мирного діалогу. І, до речі, поки вони не знесли пам`ятник Леніну на Бесарабці, Майдан був мирним широким протестним рухом, - наголосив він.

Експерт вважає, що жодних проявів провокативних дій з боку Росії у заворушеннях під Радою не було. До протестних сутичок призвело підбурювання мітингуючих лідерами "Свободи".

Можна скільки завгодно шукати там агентів Путіна, але у тому, що трапилось, є зацікавленість лише тонучого корабля "Свободи". Там є хороші ідейні люди, але "гетьманщики" завели партію у невідворотний тупик. Суспільство вже втомилося від радикалізму, а багато політиків зробили його фірмовим кермом партійної сили. Зараз людей треба заспокоювати, а не підбурювати до крайніх дій, - підкреслив Золотарьов.

Нагадаємо, 31 серпня під будівлею парламенту відбулися сутички між мітингувальниками та міліціонерами. За останніми даними, постраждала 141 особа. Один "нацгвардієць" загинув. Міністр внутрішніх справ звинуватив у провокаціях лідера "Свободи" Олега Тягнибока.

Читайте також: Олег Тягнибок кидався на бійців Нацгвардії під час сутичок під Верховною Радою (ВІДЕО)