Події
1 вересня 2015
"Свободівець" Гуменюк ще 29 серпня звільнився з батальйону "Січ"
Підозрюваний у вибуху під Радою 31 серпня боєць батальйону МВС "Січ" Ігор Гуменюк ще 29 серпня написав рапорт на звільнення.
news-image

Про це повідомив командир батальйону "Січ" Олександр Писаренко, передає «Єдність» з посиланням на "Подробности".

Боєць пояснив своє рішення низьким рівнем зарплати, через що хотів піти на службу до Збройних сил України.

Підозрюваний дійсно є членом батальйону, але 29 серпня він написав рапорт на звільнення. І в особистій розмові сказав, що хоче переводитися в Збройні сили України, - запевнив Писаренко.

Заступник командира батальйону з кадрового забезпечення Тетяна Печерська продемонструвала і зачитала текст рапорту Гуменюка на ім'я начальника ГУ МВС України в Києві, в якому сказано, що він просить звільнити його з органів внутрішніх справ за власним бажанням, оскільки його "не влаштовує заробітна плата".

Писаренко підкреслив, що батальйон "Січ" однозначно не підтримує дії, які були здійснені під парламентом 31 серпня, при цьому зазначивши, що міру вини має визначити суд.

За його словами, Гуменюк служив в зоні АТО майже 7 місяців і навіть не хотів йти на ротацію в цей період.

Писаренко запевнив, що у затриманого не було ніяких конфліктів під час служби. Також комбат повідомив, що Гуменюк де-юре ще залишається бійцем батальйону, оскільки процес звільнення не завершений.

Командир взводу батальйону з позивним "Техас" розповів, що безпосередньо брав участь з Гуменюком у бойових діях в Пісках і Авдіївці.

Пліч-о-пліч ми з ним стояли, билися. Він тримав одну з передових позицій на Чорній горі. Я ніколи не міг подумати, що боєць може вчинити те, щоо він вчинив. За ним не було помічено ніякого страху. Він добре виконував свої бойові завдання. Я не можу зрозуміти, що з ним сталося, якщо цей злочин справді скоїв він, - заявив комвзвода.

Нагадаємо, Ігоря Гуменюка звинувачують, що саме він кинув бойову гранату під час сутичок мітингувальників і правоохоронців під Верховною Радою 31 серпня. Внаслідок вибуху загинули 3 правоохоронці, більше сотні людей поранені.

 

Читайте також: Боєць Нацгвардії, що загинув до служби працював на машзаводі