Події
1 вересня 2015
США допоможуть з оснащенням для "Гетьмана Сагайдачного"
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр оборони Степан Полторак і командувач шостим флотом ВМС США віце-адмірал Джеймс Фогго обговорили допомогу США в переоснащенні українського флоту.
news-image

Як повідомляє «Єдність», мова йшла про передачу нового і модернізованого технічного оснащення від ВМС США для флагмана ВМС ЗСУ фрегата "Гетьман Сагайдачний", заявили у прес-службі Міноборони України.

Питання обговорили в рамках відкриття багатонаціональних навчань "Сі Бриз 2015" сьогодні в Одесі.

Українська та американська сторони оглянули технічне оснащення фрегата "Гетьман Сагайдачний".

Нагадаємо, що "Гетьман Сагайдачний" почали будувати в 1990 році як сторожовий корабель "Кіров" на замовлення КДБ СРСР. Корабель спустили на воду 1992 року. Того ж року йому присвоїли ім'я "Гетьман Сагайдачний" на честь гетьмана реєстрового козацтва i Війська Запорозького Петра Конашевича-Сагайдачного.

У 2008 році корабель упродовж трьох місяців брав участь в антитерористичній операції НАТО "Активні зусилля" у Середземному морі.

Після ремонту в 2012 році, в рамках військового партнерства України з НАТО, з осені 2013-го по березень 2014 року "Гетьман Сагайдачний" брав участь в антипіратській операції НАТО "Океанський щит" та операції Євросоюзу "Аталанта".

1 березня 2014 року капітан флагмана Роман П'ятницький відмовився виконувати злочинні накази російського окупаційного командування і весь склад залишився вірним присязі та народу України.

 

Читайте також: Луценко: Головне сьогодні прибрати банди і незаконну зброю