Політика
2 вересня 2015
Норвегія виділить 24 мільйони доларів на реформи в Україні
У МЗС Норвегії наголосили, що їм потрібні докази того, що українська влада дійсно бореться з корупцією та проводить модернізацію.
news-image

Як повідомляє «Єдність», Норвегія вирішила виділити Україні 24 мільйони доларів на проведення реформ.

Ця підтримка для України важлива, щоб домогтися істотної реструктуризації та модернізації, - заявив міністр закордонних справ Норвегії Борге Бренде. - Для Норвегії важливо вимагати результатів процесу реформ в Україні. Українська влада повинна показати, що вона здатна викорінити неефективне управління і корупцію, яке викликало протести Євромайдану... Той факт, що Світовий Банк і МВФ зараз говорять в позитивному плані про процес реформ, показує, що Україна дійсно робить успіхи".

За словами Бренде, Україна має повне право захищати свою територіальну цілісність. Вкрай складно проводити реформи тоді, коли частину країни активно дестабілізують проросійські сепаратисти, яких підтримують російські військові. 

Нагадаємо, раніше глава Європейського банку реконструкції та розвитку Сума Чакрабарті заявив, що планує інвестувати близько мільярда доларів в Україну вже у 2015 році за умови ефективного впровадження реформ.

 

Читайте також: Штайнмаєр заявив, що в Донбасі діє справжнє перемир'я, але розслаблятися рано