Світ
2 вересня 2015
Божевільний світ: у США паперові літаки прирівнюють до дронів
Федеральне управління цивільної авіації (FAA) США прирівняли паперові літаки до дронів.
news-image

Як повідомляється, наразі у США заборонено комерційне використання дронів без спеціальної ліцензії FAA, інформує «Єдність»

Американський юрист Пітер Сакс, заради експерименту, зробив запит про можливість використання паперового літака з прикріпленим двигуном в комерційних цілях. На меті він мав визначити, ви буде агентство поширювати свої повноваження на такі "літальні апарати".

Як з'ясувалося після отримання відповіді на запит, на думку FAA якщо на такий літак встановлений мотор і його власник подав заяву на отримання відповідних документів, то він є дроном.

Відповідно до отриманого дозволу, Саксу дозволяється запускати Tailor Toys Power Up 3.0 - керований смартфоном пропелер, що прикріпляється до паперового літака. Пристрій коштує близько 50 доларів, має радіус дії близько 50 метрів і час польоту до 10 хвилин.

Сакс запитував дозвіл на використання літачка для здійснення аерофотозйомки - існують досить маленькі та легкі камери, здатні виконати цю мету. FAA видало Саксу сертифікат, який дозволяє це робити, але в ньому ж прописано 31 обмеження на використання цього літака.