Суспільство
3 вересня 2015
Інтернет-спільноту розчулило фото трирічного хлопчика-мігранта, який потонув біля Туреччини
Разом із хлопчиком потонули його п’ятирічний брат та матір.
news-image

У соцмережах розгорнулась дискусія про те, що робити з хвилею мігрантів, які намагаються дістатися до Європи. Про це повідомляє Еспресо.TV, передає  «Єдність».

Тіло трирічного хлопчика Айлана Курді знайшли рятувальники на узбережжі Туреччини, поблизу курортного міста Бодрум. Разом із ним потонув його п’ятирічний брат Галіп та 35-річна матір Рехан.

Сім’я втекла з сирійського міста Кобані, охопленого війною з "Ісламською державою". Місто було знищено дощенту, тому часто журналісти називають його "другим Сталінградом". Сім’я потонула після того, як перевернувся човен, який віз їх до грецького острова Кос. Їхнього батька Абдуллу знайшли напівпритомного й відправили до лікарні.

Як пише Associated Press, родичка сім’ї Курді живе в Канаді. Вона намагалася допомогти сім’ї емігрувати, але їй не дозволили це зробити канадські імміграційні чиновники.

 Фотографії крихітного тільця Айлана викликали сильний резонанс у соцмережах. Зокрема, люди вимагають від своїх урядів вжити заходів щодо проблеми з напливом мігрантів.