Політика
3 вересня 2015
Депутати звільнили від сплати судового збору учасників АТО та членів сімей загиблих
Верховна Рада підтримала у другому читанні та в цілому проект закону про внесення змін до Закону України "Про судовий збір" щодо звільнення від сплати судового збору учасників антитерористичних операцій та членів сімей загиблих.
news-image

Як повідомляє «Єдність», за відповідне рішення проголосували 232 народних депутати. Законопроектом пропонується звільнити від сплати судового збору позивачів – членів сімей загиблих – за поданням заяви про встановлення факту смерті особи, яка загинула або пропала безвісти в районах проведення воєнних дій або антитерористичних операцій та учасників антитерористичної операції – за подання позовів щодо спорів, пов’язаних з наданням статусу учасника бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Відповідно до пропозиції голови Комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної закон набирає чинності з наступного дня після його опублікування.

Нагадаємо, 14 квітня комітет Верховної Ради з питань податкової і митної політики рекомендувала Раді звільнити від сплати судового збору Національну комісію з цінних паперів і фондового ринку та прийняти за основу і в цілому законопроект №2643 "Про внесення зміни до статті 5 Закону України "Про судовий збір".

Читайте також: Міграційна криза може призвести до глибокого розколу ЄС