Суспільство
3 вересня 2015
На будапештському вокзалі хаос: іммігрантів впустили на перони
Однак, біженці не можуть їхати далі: на вокзалі немає жодного поїзда у західному напрямку.
news-image

Угорська поліція, яка від вівторка не впускала на залізничний вокзал Келеті у Будапешті іммігрантів, що хотіли поїхати до Німеччини та Австрії, відійшла та зняла блокаду; біженці почали входити на станцію, повідомили агентства Reuters і AP, передає  «Єдність».

Після того, як вранці вокзал відкрили, тисячі кочуючих біля нього іммігрантів, кинулися до середини. Однак, як повідомив речник угорських колій, жоден потяг у найближчий час не вирушить з Будапешту за кордон.

За інформацією ЗМІ, на вокзалі панує хаос. Associated Press пише, що на Келеті на даний час немає прямих потягів, які від’їжджають у напрямку Західної Європи.

Від вівторка тисячі біженців заблоковані на головному будапештському вокзалі. Вони не можуть виїхати до Австрії та Німеччини. Люди зайняли площу перед вокзалом, підземні переходи та сусідні вулиці.

Влада у Будапешті аргументувала свої дії тим, що Угорщина намагається дотримуватися законів ЄС, згідно із якими, кожен, хто хоче переміщатися в межах Спільноти, повинен мати дійсний паспорт та шенгенську візу. 

Читайте також: Інтернет-спільноту розчулило фото трирічного хлопчика-мігранта, який потонув біля Туреччини