Політика
4 вересня 2015
Рада погодила процедуру проведення перших виборів об'єднаних громад з місцевими виборами
За відповідне рішення проголосували 227 депутатів.
news-image

Верховна Рада погодила процедуру проведення перших виборів об'єднаних громад з місцевими виборами. За відповідне рішення проголосували 227 депутатів, передає «Єдність» із посиланням на 112.

Мова йде про проект закону України № 3008 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо організації проведення перших виборів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів".

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, він розроблений з метою узгодження системи представницьких органів місцевого самоврядування із законодавством, вдосконалення процедури об'єднання територіальних громад з урахуванням принципів реформування системи місцевих виборів та погодження процедур проведення перших виборів з черговими місцевими виборами 2015 року.

Для досягнення мети авторами законопроекту пропонується внести зміни до статті 14, 24 закону України "Про місцеві вибори", статей 7, 8, 10 Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" та викласти ряд положень у розділі II "Перехідні положення" законопроекту, зокрема, щодо:

- передачі повноважень призначення перших виборів об'єднаної територіальної громади Центральної виборчої комісії; - узгодження в часі процедури об'єднання громад з виборчим процесом на чергових місцевих виборах, зокрема, забезпечивши проведення 25 жовтня 2015 року перших місцевих виборів в об'єднаних територіальних громадах, рішення про створення яких і призначення у них перших місцевих виборів було прийнято після 14 серпня 2015 року або перші місцеві вибори, в яких не були призначені.