Політика
4 вересня 2015
Гриценко: питання дострокових виборів вже висить в повітрі
Якщо оцінювати кількома словами коаліцію і її майбутнє, вона фальшива, безвідповідальна і безперспективна – питання дострокових виборів вже висить в повітрі.
news-image

Про це в ефірі програми «Прямим текстом» на телеканалі ZIK заявив лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко, передає «Єдність».

Він наголосив, що коаліція з самого початку була фікцією.

21 листопада минулого року утворилася коаліція з нібито 302 депутатів. Але жодного голосування 302 голосами не було навіть за важливі законопроекти, які мали би антикорупційну складову, економічну чи соціальну. І в багатьох випадках, не тільки 31 серпня, підголосовували регіонали, щоб забезпечити прийняття рішення навіть 240 чи 250 голосами, - зауважив політик.

Гриценко також зазначив, що протягом минулої сесії, коаліція лише на 20% виконала свій власний план. «Студент, який виконав би свій навчальний план на 20%, вилетів би відразу з ВУЗу», - наголосив він.

Чи спроможна ця коаліція прийняти закони, які зламають хребет корупції, створять ефективну податкову систему, зруйнують монополістів–олігархів, відновлять справедливі тарифи? Моя відповідь – ні. До того ж ще й виборчий процес накладається, включається піарівська складова, тому очікувати перспективи від цієї коаліції не варто, - переконаний лідер «Громадянської позиції».
Питання про достроковий розпуск парламенту і дострокові парламентські вибори вже в повітрі висить. Хтось каже, що це дорого. Але якщо крадуть десятками мільярдів, то провести вибори дешевше. Зараз не треба боятися проводити вибори, хоч кожні півроку, щоб через сито випав весь той непотріб, який залишився від Януковича і прийшли нормальні люди, які справді будуть працювати, - підкреслив Анатолій Гриценко.