Події
4 вересня 2015
У "ЛНР" заявили, що не бачать небезпеки у передачі контролю над кордоном Україні
Передбачена комплексом заходів з виконання Мінських угод передача контролю над кордоном України не вплине на безпеку "ЛНР".
news-image

Як повідомляє «Єдність», таку думку висловив уповноважених представник "ЛНР" на Мінських переговорах Владислав Дейнего.

Я не думаю, що відновлення контролю над державним кордоном з боку України якось вплине на нашу безпеку. Ми повинні, насамперед, сформувати свої силові структури, щоб забезпечити безпеку. З нами повинні бути узгоджені кандидатури керівників силових відомств, які на цих територіях працюють, і які будуть проводити політику Республіки в цьому питанні ", - сказав він.

Нагадаємо, що учасники Контактної групи по врегулюванню ситуації в Донбасі 12 лютого цього року підписали в білоруській столиці раніше узгоджений з главами країн-учасниць "нормандської четвірки" комплекс заходів з виконання Мінських угод.

Документ передбачає припинення вогню, відведення важких озброєнь від лінії зіткнення, початок діалогу про відновлення соціально-економічних зв'язків Києва та Донбасу, а також реформу конституції України з метою децентралізації та закріплення "особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей".

Як очікується, найближчі зустрічі учасників Контактної групи та її чотирьох робочих підгруп відбудуться 8 і 22 вересня, а також 6 і 20 жовтня.

Читайте також: Плотницький закликав київську сторону приїжджати до "ЛНР" і вирішувати питання водо-, електро- та газопостачання "республіки"